måndag 10 maj 2010

Evil Dead 2 - Dead By Dawn



Evil Dead 2 är kanske min absoluta favoritfilm. För regi står Sam Raimi (Spiderman, Evil Dead) och i huvudrollen briljerar Bruce Campbell (Evil Dead, Jack of all Trades, My name is Bruce). Evil Dead 2 har nästan i princip samma handling som Evil Dead 1, men skillnaden är att tvåan är fylld med härlig mörk humor.

Handling: Ett par besöker en övergiven stuga i skogen och råkar av misstag släppa lös blodtörstiga demoner. Samtidigt är ett gäng vänner även på väg mot den avlägsna stugan, ovetandes vad det är som väntar på dem i mörkret.

Evil Dead 2 är en fantastisk film. Kameraarbetet är helt galet snyggt och kameran flyger genom fönster och dörrar konstant. Bruce Campbells slap stick-humor är även den underbar. En perfekt skräckkomedi helt enkelt. Ett mästerverk.

5/5 

//Wilke

Bad Taste



Bad Taste är Peter Jacksons (Sagan om Ringen) första film. Den filmades under 4 års tid på helgerna av Peter Jackson och hans kompisar. Efter att halva filmen var klar så lämnade han in den till ett filmbolag och fick en liten budget.

Handling: Aliens från en intergalaktisk hamburgerkedja kommer till en liten by på Nya Zeeland för att samla in människor, som dom just ska använda till hamburgare. Men så lätt är det inte! Dom möts nämligen av AIDS (Astro Investigation and Defence Service), som är ett gäng "agenter" som tänker stoppa rymdvarelserna.

Bad Taste är en mycket underhållande splatterkomedi, som jag säkert sett över 20 gånger i skrivande stund.

8 av 10!

//Wilke

söndag 9 maj 2010

Children of Men (2006)


Children of Men är en dystopi/science fiction från 2006 regisserad av Alfonso Cuaron (Gravity). I rollerna syns bland annat Julianne Moore (Big Lebowski, Jurassic Park 2), Michael Caine (The Dark Knight) och Oliver Owen (Closer). 

Handling: I ett framtida, fascistiskt Storbritannien har det inte fötts ett barn på 18 år. Ingen vet varför. Vi får följa en man som helt plötsligt träffar en gravid kvinna, den första gravida kvinnan på 18 år. Regeringen är ute efter henne, terrorister är ute efter henne. Ska de komma undan?

Children of Men är en kanonfilm. En av mina favoritdystopier. 

Jag ger den 4 av 5 möjliga poäng.

//Wilke

Dawn Of the Dead (2004)



Dawn Of The Dead från 2004 är en nyinspelning av Zombiekungen, George A Romeros klassiker från 1978. Jag har sett båda och tycket att båda är bra på sitt sätt men idag är den nyinspelningen som skall recenseras.

Handling: En sjuksköterska flyr från sitt hem efter att hennes man anfallit henne. Hon upptäcker att staden är drabbat av ett virus som gör folk till Zombies och det var det som hänt hennes man. Hon träffar snart en polis och senare ett flertal andra personer. Dom lyckas barrikera sig i ett varuhus och nu måste dom överleva. Blir man biten blir man en zombie.

Jag vet inte hur många gånger jag sett den här filmen. Så den är tillräckligt bra för att man ska återvända till den i alla fall.

6 av 10 poäng!

//Wilke

28 Dagar Senare...



Som ni säkert redan märkt så är jag väldigt dålig på att skriva om filmer när dom väl är aktuella. Här på Skrattar och Spyr får man vänta några år innan jag recenserar rullarna!

Och idag så är det dags för att ta sig an 28 Dagar Senare från 2002.

Handling: En snubbe vaknar upp på ett sjukhus i London. Ingen är där, inte heller är någon utomhus, inga bilar syns till, och inte heller några bussar eller människor över huvudtaget. Det visar sig att ett virus drabbat hela Storbrittanien, det sprids via saliv och blod och dom som blivigt smittade har blivigt zombies. Som i alla klassiska Zombie-rullar så gäller det att inte bli biten och nu måste snubben och några till överlevande försöka överleva!

Jag tyckte det här var en bra film! Bland det bästa jag sett på länge!

7 av 10 i betyg!!!

//Wilke