tisdag 22 februari 2011

Zombie Flesh Eaters (1979)



Jag trodde jag skulle vara borta länge (pga inget internet) men det löste sig efter bara 3 dagar. Det firar vi med en recension av den italienska skräckklassikern Zombie Flesh Eaters, regisserad av legenden Lucio Fulci (The Beyond, City of the Living Dead). 

Zombie Flesh Eaters är en mycket blodig Italiensk skräckfilm från 1979. Den lanserades i Italien som "Zombi 2" eftersom regissören Lucio Fulci ville göra en fortsättning på George A Romeros klassiker "Dawn Of The Dead" som lanserades som  "Zombi" i Italien. "Zombie Flesh Eaters" kallas filmen i Storbritannien, men oftast går den under namnet "Zombi" eller "Zombie" i Västvärlden. Förvirrande va? Därför använder jag namnet "Zombie Flesh Eaters".

HANDLING: En båt flyter omkring i vattnet intill frihetsgudinnan i New York. Polisen går ombord på båten och blir attackerade av en zombie. Vi får följa dottern till mannen som ägde båten som försöker luska ut vart hennes pappa tagit vägen, vilket leder henne till en avlägsen ö. På denna ö huserar oturligt nog de levande döda.

Sjukt snygga zombies, sinnessjuka dödsscener, massor med blod och en scen där en zombie slåss mot en haj. Kan det bli bättre? Kanske inte.

Riktigt bra film. En av de bästa i genren.

4 av 5 Poäng.

//Wilke

torsdag 17 februari 2011

Sleepy Hollow (1999)

Då var det dags att recensera Tim Burtons Sleepy Hollow som enligt mig (jag vet att jag kommer få skit för det här uttalandet), är en av Tim Burtons sista bra filmer.



Sleepy Hollow är Tim Burtons hyllning till det gamla filmbolaget Hammer, som specialiserade sig på gotiska rysare i 1700 och 1800-talsmiljö. Chrisopher Lee (Horror of Dracula) gästskådespelar i början av filmen, och många menar att det var denna cameo som gjorde honom populär igen. 

HANDLING: Johnny Depp spelar en kommissarie som anländer till en liten by på den amerikanska landsbygden någon gång i slutet av 1800-talet. Han måste stoppa den huvudlösa ryttaren från att slakta byns befolkning.

Bra film, härlig stämning.

3 av 5 i betyg.

//Wilke

tisdag 1 februari 2011

Re-Animator (1985)


Re-Animator är en skräckfilm från 1985 regisserad av Start Gordon (From Beyond). I huvudrollen briljerar Jeffrey Combs (The Frighteners) i sin bästa roll någonsin. Filmen bygger på en berättelse av den mycket hyllade författaren H.P. Lovecraft.

Handling: En galen läkarstudent som heter Herbert West, flyttar in hos en klasskamrat. Klasskamraten blir ofrivilligt indragen i Herbert West experiment. West är besatt av tanken att väcka de döda till liv igen.

Re-animator är en film full med svart humor, inälvor och oneliners. Den är och förblir en av mina absoluta favoritfilmer.

Ett mästerverk!

5 av 5 möjliga poäng.

//Wilke