måndag 26 september 2011

War of the Worlds (1953)



Nu är hösten här och snart även Halloween. Det firar vi med att recensera den gamla klassikern War of the Worlds (eller Världarnas Krig som den heter på svenska) från 1953 gjord av regissören Byron Haskin (Conquest of Space, Skattkammarön).

Handling: Jorden anfalls av illasinnade utomjordingar. Vi får följa en man och en kvinnas kamp för överlevnad.

War of the Worlds är en fantastisk så kallad "Atomic Age" science fiction om en invasion av marsianer.

Roligt fakta är att huvudrollerna i den här filmen också dök upp i remaken från 2005, i den spelar de mormor och morfadern.

En stark 3a av 5 möjliga poäng.

//Wilke

söndag 25 september 2011

Hellraiser 3 - Hell on Earth (1992)



Då var det dags för Hellraiser 3 - Hell on Earth från 1992, som av många kallas för den sista bra delen i Hellraiser-serien. Till skillnad från de 2 tidigare filmerna så hänger inte den här ihop på samma sätt.

Vi befinner oss i New York, inga skådisar från de förra filmerna är med förutom han som spelar Pinhead. För första gången är Pinhead huvudpersonen i filmen, och inte den sidekick, som han varit i de 2 första filmerna. I huvudrollerna ser vi även Paula Marshall (Spin City, Fullt Hus) och Terry Farrell (Star Trek).

HANDLING: Kille köper en staty, i den sitter Pinhead fast. Folk dör och porten till helvetet öppnas ännu en gång. Dock så är det demonerna som intar jorden den här gången och inte någon förvirrad tjej som får för sig att härja runt nere i helvetet.

Sämre en de tidigare, men fortfarande sevärd.

Jag ger den en svag 3:a av 5 möjliga poäng.

//Wilke

Hellraiser 2 - Hellbound (1988)



Kirsty från förra filmen vaknar upp skräckslagen på ett mentalsjukhus. Hon berättar för läkarna om vad som hänt (i förra filmen) men bara en läkare tror henne, och han blir besatt av tanken att själv ta sig till helvetet för att uppleva det Kirsty upplevt... Hjälp får han av den mordglada styvmodern från orginalet. Tillsammans ger de meningen "Far åt helvete" en ny innebörd.

Ungefär lika bra som 1:an. Kanske något sämre..

3 poäng av 5 möjliga.

//Wilke