fredag 9 december 2011

Secret Window (2004)


Secret Window är en psykologisk drama-rysare från 2004 regisserad av David Koepp, som i vanliga fall inte är regissör utan manusförfattare. I huvudrollerna ser vi Johnny Depp (Edward Scissorhands, Ed Wood), John Turturro (Oh Brother Where Art Thou?), Maria Bello (History of Violence) och Timothy Hutton (the Dark Half). Filmen bygger på en roman av skräckens mästare Stephen King (Dreamcatcher, Gröna Milen, Nyckeln Till Frihet, the Shining).

HANDLING: Depp spelar en författare som precis separerat från sin fru. En dag dyker en underlig man från texas upp och anklagar Depp för att ha skrivit ett plagiat av hans egen bok. Snart så börjar underliga saker och hända och inget är snart som det ska vara.

Problemet med "Secret Window" är att mysteriet är för litet, det är inte en dålig film, men twisten är för svag. Annars är den helt okej. 

2,5 poäng av 5 möjliga.

//Wilke

onsdag 7 december 2011

Surf Nazis Must Die! (1987)


Idag landade Action/Splatter/Framtids-filmen Surf Nazis Must Die från 1987 i min brevlåda. Jag hörde om filmen för första gången för några år sedan när jag började lyssna på punkbandet från Tyskland med samma namn. Någon gång när jag letade skivor med bandet så sprang jag ihop med filmen och har alltid velat se den sen dess.

Surf Nazis Must Die är verkligen en "så-dålig-att-den-blir-bra-film" och lånar friskt element från olika genrer. Filmen är utgiven av legendariska filmbolaget Troma som gjort sig kända för att ge ut i princip vad som helst som ingen annan vill ge ut. 

HANDLING: Efter ett jordskalv så ockuperar the Surf Nazis stränderna, de har ihjäl stackars Leroy och nu är hans mamma ute efter hämnd. Ska hon lyckas att hämnas sin son? 

3½ surfande nazister av 5 möjliga.

//Wilke

söndag 4 december 2011

Land of the Dead (2005)


Då spinner vi vidare på både George A Romero och Dennis Hopper-spåret. Det här är Land of the Dead, som var Romeros första Zombiefilm på drygt 20 år. Till skillnad från de övriga "of the dead"-filmerna så känns den här mer som en actionrulle än en skräckfilm. Tänk er att man slänger ihop Mad Max 2 - The Road Warrior med någon B-skräckfilm, då har ni Land of the Dead.

I huvudrollen ser vi Dennis Hopper (Blue Velvet, Texas Chainsaw Massacre 2), Simon Baker (Red Planet, the Mentalist) och Alan Van Sprang (som vi känner igen som militären i Survival of the Dead och Diary of the Dead)

HANDLING: Världen har gått under i en Zombie-Apokalyps, nästan alla är döda förutom i en stad där människorna haft ihjäl alla Zombies och dragit elstängsel runt staden så att inga nya Zombies kan smita in. Men otur som dom har börjar de levande döda att utvecklas och listar snart ut hur de kan bryta sig in i staden och äta de levande.

Inget mästerverk men klart se- och köpvärd!

3 av 5 möjliga poäng.

//Wike