torsdag 5 april 2012

Hunger Games (2012)


Mina kära läsare, något mycket otroligt har hänt. För första gången i Skrattar och Spyrs historia så recenserar jag en film samma år som den kommit ut!

Jag har inte varit så aktiv här på senaste tiden eftersom jag inte mått speciellt bra. Tror även att det inte kommer bli så mycket recensioner den kommande tiden. Ska försöka få ordning på mig själv först. Men här bjuder jag på en helt ny och fräsch recension som kompensation.

Hunger Games är en Dystopisk Sci-Fi med Action-inslag från 2012 gjord av Gary Ross (Pleasantville). I huvudrollerna ser vi bland annat Jennifer Lawrence (X-Men), Wes Bentley (American Beauty), Paula Malcomson (Gröna Milen) och Rhoda Griffis (Walk the Line).

HANDLING: Filmen utspelar sig i framtiden. USA har blivit någon slags Fascistisk polisstat som inspirerats av Antikens Rom verkar det som. Vi får följa Katniss som lever fattigt i en by lång långt bort från de glamorösa städerna där bara överklassen får bo. En gång om året så firar man revolutionen genom ett slags gladiatorspel. 24 personer blir placerade i en skog och endast 1 person får komma ut levande. Katniss blir tvingad att delta.

Lite för lång film (2 timmar och 20 minuter) och aningen för förutsägbar. Men annars en helt okej film.

En 3:a av 5 möjliga poäng får den av mig. 

//Wilke