lördag 30 juni 2012

Yor: the Hunter from the Future (1983)


Håll i hatten hårt för nu blir det kalkonfilm. "Yor: the Hunter from the Future" är en Fantasy/Sci-Fi film skapad av Italienaren Antonio Margheriti som även ligger bakom filmer som "Cannibal Apocalypse", "Killer Fish" och "Naked You Die". I USA går han under artistnamnet Anthony M Dawson.

HANDLING: Yor är en man (från framtiden tydligen) som lever i en bisarr tidsålder där det är totalt krig mellan olika stammar bestående av stenåldersmänniskor. Han dödar och förstör allt i sin väg (till och med folk som han har i uppdrag att rädda!), han spöar Dinosaurier (som det tydligt syns att de är gjorda av papier-mache´) och han räddar den ena tjejen efter den andra (som han sedan dumpar helt okänsligt). Det är fighter, explosioner och UFOn (vad i helvete?) genom hela filmen. Ljudeffekter är stulna från Star Wars och Yor kan hantera futuristiska vapen fast han lever i en stenålders-värld.

Ja ni hör, den här filmen är en enda röra av action, laserstrålar, explosioner och pappers-dinosaurier. Jag skrattade mig verkligen oavbrutet genom hela filmen. Så dålig att den blir bra! Många skratt utlovas.

Ger inget betyg den här gången, men det är en sjukt kul film.

//Wilke