tisdag 26 juli 2016

From Dusk till Dawn (1996)


Då har jag äntligen fått arslet ur vagnen och sett From Dusk till Dawn från 1996.

För regi står Robert Rodriguez (Planet Terror, Sin City) och i rollerna syns bland annat George Cloony (O Brother where art thou?), Quentin Tarantino (Kill Bill), Harvey Keitel (Reservoir Dogs), Juliette Lewis (Natural Born Killers) och skräckfilmslegenden/special effekt-geniet Tom Savini som bland annat gjorde allt splatter till Dawn of the Dead och Fredag den 13e. Ja ni hör gott folk, halva Hollywood är med i den här rätt udda filmen.

HANDLING: 2 kriminella galningar har mördat massa folk och är nu på väg mot Mexico. De tar en familj som gisslan och snart går filmen från att osa Tarantino-rulle till att bli en ren och skär skräckfilm.

Riktigt jävla bra!

Jag ger den 4 av 5 möjliga poäng.

//Wilke

söndag 10 juli 2016

House on Haunted Hill (1959)


House on Haunted Hill är en klassisk "hemsökta hus-film" från 1959. I huvudrollen briljerar skräcklegenden Vincent Price (The Fly, House of Wax, Edward Scissorhands). För regi står B-filmslegenden William Castle (The Tingler). 

HANDLING: En förmögen gubbe (Vincent Price) bjuder in ett gäng (för varandra) okända människor att övernatta på en hemsökt herrgård. Gubben erbjuder 10 000 dollar till de som klarar av att stanna hela natten. Snart börjar det dock knaka i fogarna och de spöken som hemsöker herrgården går till offensiv mot människorna.

Mycket bra film! Över genomsnittet. Bland de bättre filmer jag sett på temat.

4 av 5 möjliga poäng.

//Wilke

lördag 9 juli 2016

The Old Dark House (1932)


The Old Dark House är en riktig klassiker från 1932. I rollerna syns bland annat Boris "Frankenstein" Karloff, Melvyn Douglas (Being There) och Gloria Stuart (Titanic, The Invisible Man). För regi står James Whale som utan tvekan är mest känd som mannen bakom Frankenstein.

HANDLING: Fem stycken personer på resande fot söker skydd från en storm i ett gammalt hus. I huset huserar den märkliga familjen Femm. Allt är inte som det verkar.

Stillbildande klassiker som du borde se om du gillar old school-skräck. Men inte en av mina favoriter från 30-talet.

Jag ger den 3½ av 5 möjliga poäng.

//Wilke

American Horror Story - Säsong 1 (2011)


American Horror Story är en tv-serie som startade 2011. Varje säsong börjar om på en helt ny historia fast med samma återkommande skådespelare. Tim Hunter som skrev ett gäng avsnitt till tv-serien Twin Peaks har skrivit några av avsnitten i American Horror Story.

HANDLING: Säsong ett av American Horror Story är en klassisk "hemsökta hus-historia" där vi får följa en familj som är nyinflyttade i ett stort gammalt hus. Vad de inte vet är att alla som dött i huset tidigare är dömda att hemsöka huset i all evighet.

Lika mycket en dramaserie som en rysare. Inga för mig kända skådespelare. Skådespelarinsatserna är bra, men det finns en hel drös med karaktärer som jag tycker är muppiga eller störande.

Inget mästerverk, men sevärd!

En 2½ av 5 möjliga poäng.

//Wilke

The Woman in Black (2012)



The Woman in Black är en skräckfilm från 2012 regisserad av James Watkins (Eden Lake). I huvudrollen ser vi Daniel Radcliffe (Harry Potter).

HANDLING: Filmen utspelar sig under tidigt 1900-tal. Radcliffe spelar en jurist som får i uppdrag att besöka ett hus i Englands träskmarker. Kvinnan som bodde i huset har dött och lämnat efter sig massor med pappersarbete som Radcliffes karaktär måste få ordning på innan huset kan säljas. Vad han inte anar är att Kvinnan inte är helt borta, hennes ande hemsöker fortfarande huset.

Kuslig film med spännande atmosfär. En helt okej skräckfilm.

Jag ger den 3 av 5 möjliga poäng!

//Wilke