söndag 28 augusti 2016

Mountain of the Cannibal God (1978)


Då var det dags igen för en italiensk kannibalfilm. Vi pratar alltså om Mountain of the Cannibal God som är regisserad av Sergio Martino. Under slutet på 70-talet och början på 80-talet så vällde det ut kannibalfilmer från Italien med extremt våld och väldigt grafiska scener i.

Kändast (och förmodligen bäst) av alla Kannibalfilmer är den ultravåldsamma och chockerande filmen Cannibal Holocaust. För den som är nyfiken på dessa extrema filmer så skulle jag kunna rekommendera att se till exempel Mountain of the Cannibal God först. Den funkar bra som en introduktion till genren och är inte lika våldsam som Cannibal Holocaust eller Cannibal Ferox.

HANDLING: En räddningsexpedition ger sig ut för att rädda en försvunnen forskare som försvunnit på en ö. Snart inser dom att ön är bebodd av kannibaler.

Inget mästerverk men helt okej. De kunde ha gjort den kortare. Sämre än Ferox och Holocaust, men fortfarande intressant och sevärd.

En stark 2a av 5 möjliga.

//Wilke


måndag 1 augusti 2016

Cannibal: The Musical (1993)


Cannibal: The Musical är en skräck-komedi-musikal från 1993 med och av South Park-skaparna Trey Parker och Matt Stone. Filmen påstår sig även vara baserad på en riktig händelse. Detta trodde jag var ett skämt, men efter att ha googlat lite så stämmer det faktiskt. Cannibal the Musical är baserad på händelserna kring den amerikanska kannibalen Alferd Packer.

Filmen är släppt via det legendariska filmbolaget Troma som gjort sig kända för att släppa all skitfilm ingen annan vill släppa.

HANDLING: Vi får följa den unga guldvaskaren Alferd Pecker i hans jakt på sin försvunna häst. Snart befinner sig Alferd och hans vänner sig totalt vilse i den amerikanska vildmarken. Måste de övergå till kannibalism för att överleva?

Riktigt rolig film. Samma typ av humor som South Park (fast med något mer blod och gore). Är du som jag ett stort South Park-fan så kommer du garanterat uppskatta den här rullen!

Samma charmiga kassa kvalite' som andra Troma-filmer.

Jag ger den 3 av 5 möjliga poäng.

//Wilke