torsdag 23 mars 2017

Blair Witch (2016)


The Blair Witch Project är en av mina favoritfilmer från 90-talet. Förra året dök den här uppföljaren upp utan förvarning och nu har jag äntligen fått arslet ur vagnen och sett den.

För regi står Adam Wingard (V/H/S-filmerna) och i rollerna syns bland annat James Allen McCune (Kändast som Jimmy i The Walking Dead) och Callie Hernandez (som ska vara med i Alien: Covenant som kommer senare i år).

HANDLING: Heather som försvann i originalfilmens brorsa ger sig ut i skogen med 5 andra ungdomar för att försöka hitta den stuga som var det sista som syntes på det filmmaterial Heather lämnade efter sig. Denna gång har de med sig drönare, walkie-talkies, ficklampor, ja allt som det var brist på i originalfilmen. Men det gömmer sig fortfarande något fruktansvärt i skogarna.

Det är kul att filmen visar originalet respekt genom att nämna flera händelser och låna element från The Blair Witch Project. Men slutspurten blir ärligt talat lite för mycket. Originalet hade en realistisk känsla då man faktiskt aldrig fick se något övernaturligt. Här blir det natt i 5 dygn och The Blair Witch visar sig.

Ett plus är att filmen likt originalet är filmad med handkamera. Ett minus är att filmens läskigare delar förlitar sig på så kallade "Jump scares".

Jag ger den en svag 3a av 5 möjliga poäng. Originalet är mycket bättre.

//Wilke