söndag 14 januari 2018

The Dead Zone (1983)


1983 så spottade David Cronenberg (The Fly, Naked Lunch) ur sig två filmer. Den ena var Videodrome och den andra var The Dead Zone, som bygger på en bok av Stephen King. Till skillnad från Videodrome så känns The Dead Zone inte alls som en Cronenberg-film. Hade jag inte vetat att det var han som låg bakom filmen så hade jag aldrig gissat på att det är en Cronenberg-film.

I rollerna syns bland annat Christopher Walken (Sleepy Hollow) och Herbert Lom (Rosa Pantern-filmerna).

För den som gillar South Park, så kan jag meddela att det är denna film som avsnittet "Cartmans incredeble gift" driver med.

Handling: En man vaknar upp efter att ha legat i koma i 5 år och inser att han kan se in i framtiden. Han börjar nu brottas med tankar om han ska förhindra att saker händer eller låta dom ske. Kan han hjälpa polisen att stoppa en seriemördare? Är det värt att mörda en politiker som i framtiden kommer bli USAs president och starta kärnvapenkrig mot Sovjetunionen?

En lättittad sci-fi/thriller i klassisk Stephen King-anda.

3/5

//Wilke




lördag 13 januari 2018

Videodrome (1983)


Videodrome är en Sci-Fi/Thriller från 1983 regisserad av David Cronenberg (The Fly, Naked Lunch). I rollerna syns bland annat James Woods (Family Guy), Debbie Harry (Kändast som sångare i New Wave-bandet Blondie), Peter Dworsky (Dead Zone) och Julia Khaner (The Twilight Zone).

Jag har länge undrat vad det här är för film, då Cronenberg tillhör en av mina favoriter när det gäller regissörer. Gillar du Cronenberg så blir du inte besviken.

Handling: James Woods spelar en man som jobbar på Channel 83. En TV-kanal som gjort sig kända för att sända riktigt uppseendeväckande film och tv. Här sänds all möjlig skit med våld och sex. Woods får snart nys om ett tv-program, Videodrome, som ska vara bland det värsta. Folk varnar han för att se och sända programmet, då något farligt vilar över det. Efter att själv ha sett det börjar verklighet och hallucination flyta ihop för James Woods. Finns det en konspiration bakom Videodrome?

Utöver detta så är filmen även fylld av de gore-effekter som vi älskar Cronenberg för.

3½ / 5

//Wilke

onsdag 3 januari 2018

The Visit (2015)


Det här var fan i mig en obehaglig film. Efter många år av misslyckade filmer ger M. Night Shyamalan (Sjätte Sinnet) äntligen ut en bra film. The Visit. I rollerna syns bland annat Deanna Dunagan (Running Scared) och Peter McRobbie (Lincoln).

Handling: 2 barn tar tåget långt bort till sin mormor och morfar som bor ute på landet. När de väl kommer fram så beter sig morföräldrarna mycket annorlunda och säger att barnen absolut inte får lämna sina rum efter kl 21:30 på kvällen. Vad i helvete är det som händer!?

Mycket obehaglig men samtidigt spännande film. Det var längesedan jag såg något så här läskigt faktiskt.

3/5

//Wilke


They Live (1988)


They Live är en science fiction från 1988 regisserad av ingen mindre än John Carpenter (The Thing, Halloween). I huvudrollen ser vi Roddy Piper (Hell comes to Frogtown) och Keith David (The Thing).

Handling: En hemlös man börjar se världen för vad den egentligen är. Han inser att han är omgiven av propaganda om att konsumera, föröka sig och lyda sina härskare. Kan det vara så att alla människor inte är människor? Har vi tappat våran mänsklighet?

En väldigt genomtänkt science fiction med ett tydligt anti-kapitalistiskt budskap. Bra soundtrack och spännande stämning genom hela filmen.

Riktigt bra! En ny favoritfilm faktiskt. Perfektion. 

5/5

//Wilke


Red State (2011)


Red State är en Thriller/Rysare från 2011 regisserad av Kevin Smith som även ligger bakom Tusk. I rollerna syns bland annat John Goodman (Big Lebowski) och Michael Parks (Tusk) som vi ser på bilden.

Handling: Ett gäng sexsugna tonåringar är på väg till en tjej de fått kontakt med på nätet. Istället för att få ligga så hamnar de i händerna på en galen fundamental kristen sekt.

Spännande! Dock kunde de ha presenterat karaktärerna lite mer. Man känner inte riktigt medlidande med grabbarna eftersom de bara framstår som ett gäng pubertala tonåringar.

En lite svagare 3/5

//Wilke