söndag 1 april 2018

Return of the Living Dead (1985)


Return of the Living Dead är en inofficiell uppföljare till den första Zombiefilmen Night of the Living Dead från 1968. Här blandas skrikande, pratande, ruttnande Zombies med en hel del svart humor i samma andra som Braindead och Evil Dead 2. För regi står Dan O'bannon som skrev filmen Alien's manus.

Handling: De levande döda som spred skräck i USA på 60-talet har förvarats på ett bårhus i 20 år. En kille som precis börjat jobba på bårhuset råkar av misstag släppa lös de levande döda igen.

Return of the Living Dead är en film som är jävligt 80-talet. Jag som är gammal punkare uppskattar även soundtracket som består av musik från bland annat The Cramps, The Damned och 45 Grave. Mycket bra! 

4/5

//Wilke

The Green Inferno (2013)


The Green Inferno är en nyare Kannibalfilm regisserad av Eli Roth (Hostel, Cabin Fever). Filmen är utan tvekan en hyllning till den Italienska genren som brukar kallas "The Cannibal Boom". Tack och lov förekommer inget djurplågeri i The Green Inferno, men det fejkade våldet är ibland extremt.

Handling: Ett gäng miljöaktivister blir tillfångatagna av kannibaler när de ska stoppa skövlingen av en regnskog. Ska de överleva?

Helt okej faktiskt. Det är kul att den här genren lever vidare och att de skrotat djurplågeriet som dominerade många av filmerna från 1970 och 80-talet. Dock inget mästerverkt, men sevärd.

2½ / 5

//Wilke