söndag 11 december 2022

The Babysitter: Killer Queen (2020)


The Babysitter: Killer Queen är den andra filmen i ordningen i The Babysitter-franchisen. För regi står åter igen MCG och i rollerna syns bland annat Judah Lewis (The Babysitter) och Jenna Ortega (Scream 2022, Wednesday). 

Handling: Pojken från förra filmen måste överleva igen när den sataniska sekten från förra filmen återuppstår. 

Jag gillade att den första filmen var realistisk, utan något övernaturligt. Man tänkte att den satanistiska sekten bara var ett gäng psykopater som tappat det. I den här filmen återuppstår de från de döda med hjälp av Satan, och med det försvinner realismen totalt. Ett annat minus med "Killer Queen" är att humorn tar väldigt mycket mer plats än i föregångaren, vilket gör denna film stundtals fjantig. Jag gillar inte de datoranimerade blodeffekterna heller. Dock finns fortfarande ett underhållningsvärde, och det händer saker hela tiden genom filmen, men det räcker inte hela vägen fram. 

2/5

//Wilke

The Babysitter (2017)


The Babysitter är en skräckkomedi från 2017 regisserad av MCG. I rollerna syns bland annat Judah Lewis (Summer of 84), Samara Weaving (Ash VS Evil Dead) och Bella Thorne (Amityville: The Awakening). 

Handling: En pojke måste överleva när han upptäcker att hans barnvakt är med i en mordisk satanistisk sekt. 

The Babysitter var en underhållande film, med en intressant handling. Det var även lagom balans mellan skräcken och humorn. Kort och gott, en bra film. 

3/5

//Wilke

torsdag 1 december 2022

The Giant Claw (1957)


Då var det dags för den ökända monsterfilmen "The Giant Claw" från 1957. För regi står Fred F. Sears (Earth VS The Flying Saucers) och i rollerna syns bland annat Jeff Morrow (This Island Earth) och Mara Corday (Tarantula).

Handling: Jorden anfalls av en aggressiv jättestor fågel från yttre rymden. Ett gäng militärer och forskare måste lista ur hur fågeln ska stoppas. 

The Giant Claw är verkligen så dålig att den blir bra. Filmen är full med bisarr dialog, som att fågeln flyger enligt ett mönster, att den kommer från yttre rymden och att fågeln beskrivs som ett flygande krigsskepp. Kunde de inte bara ha jämfört den med ett bombplan istället för en båt? 

Det som är perfekt med "The Giant Claw" är att filmen tar sig själv på väldigt stort allvar, vilket bara gör den ännu roligare. Det är blodigt allvar. The Giant Claw är en perfekt film att se tillsammans med några kompisar över en öl eller två. Riktigt underhållande!

4/5

//Wilke