fredag 17 september 2010

Shutter Island (2010)



När farsan tipsade mig om Shutter Island så hade jag ingen aning om att den skulle vara så pass bra som den var. Shutter Island är om man ska lägga den i ett fack, någon slags korsning av Deckare, Thriller, Drama och Skräck. Det är även en sådan film som man inte kan missa något av. Gå till exempel inte på toaletten under filmens gång utan att pausa för då kommer du inte fatta något alls när du kommer tillbaks.

Den är mycket smart genomtänkt och har ett slut som ingen kunnat gissa på (Ja, slutet är ännu värre en slutet i The Mist). Filmen är väldigt mörk och har en slags Stanely Kubrick/The Shining-känsla enligt mig.

HANDLING: 2 Poliser anländer med båt till en ö, där mycket farliga och grovt psykiskt sjuka sitter bakom lås och bom. Väl där så börjar de snart märka att allt inte alls är som det ska...

Jag ska inte avslöja mer. Se den!

4 av 5 möjliga poäng!

//Wilke

onsdag 15 september 2010

Disturbia (2007)



Disturbia är väl igentligen ingen skräckfilm. Utan mer en jävligt spännande Thriller. Och det gillar vi! Eller hur?

HANDLING: En snubbe blir dömd till husarrest efter att ha haft lite problem med lagen. Han får en fotboja och så fort han lämnar sitt hus så kallas polis dit. Nu måste han finna sysselsättningar för att få dagarna att passera, så han börjar spionera på sina grannar!

Han börjar snart få misstankar om att en av grannarna är en mördare och bestämmer sig för att se efter om det stämmer.

Spännande och klart värd en 3:a av 5 möjliga poäng.

tisdag 14 september 2010

NYHETER 2010-2011-2012




Dags för det första nyhetsinlägget för i år! Här kommer 10 saker jag tycker är värt att nämna!

1. George A Romeros nya zombie-rulle Survival Of The Dead har nyligen släppts på DVD.

2. Dave Kajganich som var inblandad i den hyffsade Sci-Fi filmen "The Invation" ska göra en remake på Stephen Kings "Det". Filmen beräknad vara klar 2011

3. Scream 4 har svensk biopremiär i April 2011.

4. En en gång så har rykterna om Evil Dead 4 blossat upp igen. Vi håller tummarna på att Sam Raimi dissar Spiderman och gör en vettig film istället!

5. Det ryktas även om att det ska komma en Blair Witch Project 3 någongång 2011

6. Cannibal Holocaust regisören Ruggero Deodato har gjort en film som heter Cannibals som kommer någongång i år 2010

7. Sedan så kommer ju Politergeist-remaken 2011

8. Och när vi endå snackar remake så kommer det ju även en på Hitchcock-klassikern The Birds

9. Sedan ryktas det om att Danny Boyle (Trainspotting, 28 Dagar Senare) ska göra 28 Månader Senare som ska komma någongång 2011

10. Och som vanligt här på Skrattar Och Spyr så kommer ni få läsa recensioner om alla dessa filmer långt efter att dom kommit ut, eftersom jag har en tendens att inte se filmen fören de ligger i 59 Kronors backen i närmsta videobutik!

//Wilke