onsdag 23 november 2011

the Mangler (1995)


Jajemen! Då ger vi oss på the Mangler från 1995, även känd som "Maskinen" eller "Mangeln" i Sverige. För storyn står "skräckens mästare" Stephen King och för regi står ingen annan en vår fantastiska vän Tobe Hooper (mannen bakom Motorsågsmassakern & Poltergeist). I huvudrollerna ser vi Robert Englund (Som spelade Freddy Krueger i alla gamla Terror på Elmstreet-filmerna) och Ted Levine som vi känner igen som den sinnessjuke mördaren Buffalo Bill i När Lammen Tystnar.

Handling då? Jo en sådan finns det med. Stor ondskefull mangel får smak för människoblod. Polis (Ted Levine) och hans vidskepliga polare vill förstöra mangeln.

Filmen är som sagt gjort 1995 men har en så fantastisk B-känsla att den lika gärna kunde varit gjord 1985. Ännu ett plus är morden som faktiskt är riktigt hemska (beroende på vad man är skrajj för möjligen) men i vilket fall som helst så tror jag ingen vill bli köttfärssås av en mangel.

3 fastklämda armar av 5 möjliga.

//Wilke



söndag 20 november 2011

Trollhunter (2010)


Då var det dags för Norska Trollskräckfilmen Trollhunter, på svenska kallad Trolljägaren från 2010. På Cinemassacre (En bra sida om Skräckfilm som ni borde kolla upp) så säger James (Känd som AVGN) att Troll-serien förstörde troll-skräckfilmen. Men i det här fallet har han fel. Norska Trollhunter är riktigt satans bra. 

Filmen börjar precis som Blair Witch Project, Motorsågsmassakern och många andra filmer gör med att påstå att det är på riktigt och för att göra det ännu mer realistiskt så är hela filmen filmad med så kallad "handkamera" vilket är perfekt i det här fallet.

HANDLING: 3 filmstudenter åker ut i en skog (Blair Witch-varning) där träffar de Hans, Norges enda trolljägare. De tror inte honom när han berättar om hur Norska regeringen i årtionden har mörkat att troll faktiskt existerar. Snart så fattar studenterna att Hans menar allvar. Trollen är riktigt stora, känner lukten av Kristna och hatar solljus.

Jävlar vad bra! En stark 4:a av 5 möjliga poäng.

//Wilke

fredag 4 november 2011

Zombieland (2009)


Amerikanska rullen Zombieland från 2009 är en korsning mellan zombieskräck och komedi. Jag skulle gärna vilja kalla den en amerikansk Shaun of the Dead. Men istället för den typiskt brittiska humor som återfinns i Shaun of the Dead så präglas Zombieland av en mer amerikansk humor. 

I huvudrollerna ser vi Jesse Eisenberg (the Social Network, The Village), Woody Harrelson (No Country For Old Men, Natural Born Killers), Emma Stone (Easy A) och Abigail Breslin (Signs) och allihopa gör ett bra jobb.

HANDLING: Precis som i alla andra zombiefilmer så har världen gått under i en zombieapokalyps. Vi får lära känna tönten Columbus som slår sig ihop med machokillen Tallahassee. Tillsammans reser dom genom ett USA som totalförstörts av Zombie-epidemin. På vägen träffar de nytt folk, bland annat ingen annan en skådespelaren Bill Murrey som vi känner igen från Ghostbusters som spelar sig själv i den här filmen. Riktigt kul tycker jag att låta en kändis spela sig själv i en film där alla andra spelar fiktiva karaktärer.

Underhållande! 

3 av 5 möjliga poäng.

//Wilke





Children of the Corn (1984)


Då var det dags för ännu en B-film från 80-talet. Vi snackar Children of the Corn som är baserad på Stephen Kings novell med samma namn som återfinns i novellsamlingen Dödsbädden.

HANDLING: En pojke som beter sig som en präst anländer till staden Gatlin. Han har en minst sagt udda tolkning av bibeln som han lär ut till alla andra barn i staden, och vips en dag så är det dags att döda alla vuxna. En pöbel med barn stormar in och ut och mördar alla som är över 19 år. 3 år senare så anländer en man och hustru till staden och till deras förvåning finner de ett helt samhälle styrt av barn. 

Children of the Corn är en klassiker. Novellen är superbra men filmatiseringen kunde ha varit bättre. Detta är en film som behöver få en bra remake, för det är verkligen inget fel på själva storyn. 

3 av 5 möjliga poäng.

//Wilke

onsdag 2 november 2011

the Texas Chainsaw Massacre (2003)


Då var det dags för min 106:e recension sedan 2007. Valet föll på remaken av Motorsågsmassakern från 2003 regisserad av Marcus Nispel som även gjorde remaken på Friday the 13th från 2009.

Förutom att den är bannad i Ukraina så finns det en till häftig sak med den här filmen och det är gänget skådespelare. I rollerna ser vi R. Lee Ermey (Full Metal Jacket), David Dorfman (the Ring), Terrence Evans (Terminator 2), Kathy Lamkin (No Country For Old Men) och Andrew Bryaniarski (Batman Returns) som Leatherface.

Jag måste ösa applåder över R. Lee Ermey (på bilden) som vi känner igen från Stanely Kubricks film Full Metal Jacket. Han är så vansinnigt bra skådespelare att man skulle bli rädd för han på riktigt om man träffade på honom. I den här filmen spelar han en sadistisk polis.

HANDLING: Hippie-ungdomar plockar upp liftare, det ena leder till det andra och tillslut hamnar de i klorna på kannibalfamiljen Hewitt, i ett litet samhälle där allt verkar vara kopplat till familjen och dess begär.

Bra och underhållande remake. Mycket tack vare R. Lee Ermeys fantastiska skådespelarinsats.

3 av 5 möjliga poäng.

//Wilke