fredag 4 november 2011

Zombieland (2009)


Amerikanska rullen Zombieland från 2009 är en korsning mellan zombieskräck och komedi. Jag skulle gärna vilja kalla den en amerikansk Shaun of the Dead. Men istället för den typiskt brittiska humor som återfinns i Shaun of the Dead så präglas Zombieland av en mer amerikansk humor. 

I huvudrollerna ser vi Jesse Eisenberg (the Social Network, The Village), Woody Harrelson (No Country For Old Men, Natural Born Killers), Emma Stone (Easy A) och Abigail Breslin (Signs) och allihopa gör ett bra jobb.

HANDLING: Precis som i alla andra zombiefilmer så har världen gått under i en zombieapokalyps. Vi får lära känna tönten Columbus som slår sig ihop med machokillen Tallahassee. Tillsammans reser dom genom ett USA som totalförstörts av Zombie-epidemin. På vägen träffar de nytt folk, bland annat ingen annan en skådespelaren Bill Murrey som vi känner igen från Ghostbusters som spelar sig själv i den här filmen. Riktigt kul tycker jag att låta en kändis spela sig själv i en film där alla andra spelar fiktiva karaktärer.

Underhållande! 

3 av 5 möjliga poäng.

//Wilke





Inga kommentarer: