tisdag 29 november 2016

The Thing From Another World (1951)


The Thing From Another World är en science fiction-klassiker från 1951. Den fick en remake 1982 i form av "The Thing" men var även en stor inspiration för Alien (1979).

Handlingen till The Thing From Another World är stundvis mycket lik John Carpenters The Thing från 1982, men den markanta skillnaden är att varelsen inte tar över folks kroppar utan vandrar runt likt en klassisk zombie och dödar människorna.

HANDLING: Vi får följa ett gäng forskare och militärer på en forskningsstation på Nordpolen. En dag finner de ett störtat UFO i isen samt en nedfryst kropp som de bestämmer sig för att värma upp igen. Det visar sig vara en mycket dålig idée.

Jag föredrar ofta originalen hur gamla de än är. Men i det här fallet så är faktiskt remaken bättre. Jag har sett tonvis med film från 30, 40 och 50-talet och de flesta filmerna är bättre än senare remakes men jag tycker att The Thing From Another World faller på en sak. Varelsen. Kunde dom inte gjort något annat? Rymdvarelsen ser ut som en blandning av Frankensteins monster och en morot.

Nåja.

Keep watching the skys.

En svagare 3:a av 5 möjliga poäng.

//Wilke

Inga kommentarer: