lördag 13 maj 2017

Son of Frankenstein (1939)


Son of Frankenstein är den 3:e filmen i ordningen av Frankenstein-filmerna. För regi står Rowland V. Lee. Skräckfilmslegenden Boris Karloff är tillbaka i rollen för tredje gången som Frankensteins monster. Ut över det så spelar Bela Lugosi (Dracula) den puckelryggade hjälpredan Ygor och Basil Rathbone (Sherlock Holmes-filmerna) spelar Baron Frankenstein.

Son of Frankenstein är en väldigt hyllad film och anses av många hålla samma nivå som de två tidigare filmerna (Frankenstein och Bride of Frankenstein).

Handling: Dr Frankensteins son reser till sin faders hemby och flyttar in i hans gamla slott. Byborna är lagom glada över hans ankomst då minnet efter monstret som hans far skapade fortfarande spökar runt. Den nya Frankenstein vet dock inte särskilt mycket om sin fader och tror att skrönorna om monstret är påhitt. Vad han inte vet är att allt är sant och att monstret finns någonstans i slottet....

En väldigt bra och påkostad film. Speltiden landar på 1 timme och 40 minuter vilket är jättelångt då filmer vid den här tiden ofta inte var längre än strax över 1 timme.

4/5

//Wilke




Inga kommentarer: