tisdag 18 juli 2017

The Return of the Vampire (1944)


Ja haha. Då var det dags för ännu en klassiker med min husgud Bela Lugosi (Dracula, Island of Lost Souls) i huvudrollen. Det slår mig att jag snart betat av de flesta skräckfilmer gubben medverkat i, med all rätt då Bela Lugosi var kungen av skräck av en anledning.

The Return of the Vampire är en intressant film av flera anledningar. Den första är att filmen utspelar sig i London under Nazi-Tysklands bombningar av staden, vilket i princip är realtid med tanke på att filmen hade premiär 1944. Överlag handlade filmer INTE om kriget på den här tiden då folk inte ville bli påminda om vad för hemskheter som skedde runt om i världen när de gick på bio, där av 40-talets fokus på det ockulta inom skräckfilmen.


HANDLING: En bomb slår ner i en kyrkogård och en vampyrs kropp (med påle i hjärtat) far upp ur marken. 2 stycken gravgrävare hittar kroppen och drar ut pålen och begraver vampyren igen. Det skulle dom inte gjort för nu reser sig vampyren från de döda och ger sig ut på jakt ännu en gång efter blod. Till hjälp har han sin tjänare, Varulven Andreas.

3/5

//Wilke



Inga kommentarer: