söndag 23 maj 2021

Midsommar (2019)


Midsommar är en skräckfilm från 2019 regisserad av Ari Aster (Hereditary). I rollerna syns bland annat Florence Pugh (The Falling) och en massa svenska skådespelare som till exempel Gunnel Fred (Strul, Lorry), Mats Blomberg (Upp till Kamp), Lars Väringer (När Karusellerna Sover) och Anna Åström (Dieselråttor och Sjömansmöss, Vikings).

Handling: Ett gäng amerikaner och britter får en inbjudan att fira midsommar i en liten by i Hälsingland. På plats inser de snabbt att det här inte är något vanligt midsommarfirande, utan någon slags sekt som är ute efter blod. 

Filmens starkaste egenskap är den vackra scenografin och hur snyggt filmad den är. Även de praktiska effekterna är riktigt snygga. Det som sänker betyget på filmen är att man inte bryr sig om någon av karaktärerna och att filmen avslutas rätt hastigt, utan någon särskild uppbyggnad. Midsommar var inte dålig, men den kunde ha varit bättre om filmskaparna lagt lite mer tid på karaktärerna. Jag tyckte även att filmen absolut inte var så läskig och psykande som folk sagt att den skulle vara. Inga jumpscares vilket är gött. På det stora hela så gillade jag Midsommar. 

4/5

//Wilke

Inga kommentarer: