söndag 12 februari 2023

It Chapter Two (2019)


It Chapter Two från 2019 är uppföljaren på remaken It från 2017. För regi står åter igen Andy Muschietti (It) och i rollerna syns Bill Skarsgård (Barbarian, It), Jessica Chastain (Interstellar), James McAvoy (Split) och Bill Hader (Saturday Night Live). It Chapter Two är baserad på en berättelse av Stephen King. 

Handling: Det har gått 27 år sedan förra filmen och barnen är nu vuxna. Clownen Pennywise återuppstår och nu måste de besegra honom en gång för alla. 

Problemet med den här filmen är att det händer alldeles för mycket, på en och samma gång. Monster attackerar till höger och vänster, och det mesta är animerat, vilket är trist. Till viss del så lyckas It Chapter Two hitta samma känsla som den första filmen, men betyget sjunker för att it Chapter Two är alldeles för rörig. Att filmen dessutom är nästan 3 timmar lång gör det inte bättre. 

It Chapter Two är okej, men originalet från 1990 lyckades faktiskt knyta ihop säcken bättre. En rolig grej var att Stephen King själv gör en liten cameo i filmen. 

2,5/5

//Wilke

Inga kommentarer: