söndag 25 juni 2023

Cat's Eye (1985)


Cat's Eye är en antologifilm från 1985 regisserad av Lewis Teague (Cujo, Alligator). Manuset är skrivet av Stephen King och i rollerna syns bland annat James Woods (Videodrome, Family Guy) och Drew Barrymore (Scream, Firestarter). 

Filmen består av tre historier:
1. I den första berättelsen så spelar James Woods en man som försöker sluta röka. Han tar kontakt med ett mystiskt företag som hotar att skada hans familj om han börjar röka igen. Detta är filmens svagaste historia. 

2. I den andra berättelsen så kidnappas en känd idrottare av en ondskefull miljonär som tvingar mannen att genomföra en livsfarlig klättring runt en skyskrapa som miljonären äger. Detta är enligt mig den bästa och mest spännande berättelsen i antologin.

3. I den tredje och sista berättelsen så får vi följa en liten flickas (Barrymore) kamp mot ett troll (?) som besöker hennes rum på nätterna. Denna berättelse har riktigt bra effekter!

Cat's Eye är varken den bästa eller sämsta antologi-filmen jag sett. Stundvis spännande, stundvis underhållande men också aningen seg. Ett minus är att man aldrig får reda på hur historierna hänger ihop. Slutsats: helt okej. 

2,5/5

//Wilke

Inga kommentarer: