måndag 7 augusti 2023

Carrie (2013)


Då var det dags för remaken på Carrie från 2013. För regi står Kimberly Peirce (Boys Dont Cry) och i rollerna syns bland annat Chloe Grace Moretz (Let Me In, remaken på Suspiria) och Julianne Moore (Children of Men, Hannibal). 

Handling: En ung tjej som heter Carrie blir fruktansvärt mobbad i skolan. Hemma terroriseras hon av sin fanatiskt kristna mamma. Snart upptäcker Carrie att hon har övernaturliga krafter. 

Det är omöjligt att se en remake utan att jämföra den med originalet. Det positiva med Carrie från 2013 är att den respektfullt följer originalet samtidigt som den hittar på en del nya grejer för att det inte ska bli exakt samma film. Det är mer övernaturligt i denna version, vilket är ett plus. Ska jag klaga på något så är det att Chloe Grace Moretz inte känns som ett mobboffer. Mamman känns även mer psykotisk än ondskefull och Carrie från 2013 har inte samma atmosfär som originalet. 

Carrie från 2013 är inget haveri som tillexempel remaken på Pet Sematary. Det är en bra film, men jag gillar originalet lite mer. 

3/5

//Wilke

Inga kommentarer: