tisdag 20 augusti 2024

Hanteringen Av Odöda (2024)


Hanteringen av Odöda, eller Handling the Undead som den heter utomlands, är en norsk drama/rysare från 2024 regisserad av Thea Hvistendahl. Hanteringen av Odöda bygger på boken med samma namn av John Ajvide Lindqvist. 

Handling: Dom döda vaknar till liv och söker sig till sina anhöriga. En morfar och hans dotter får ta hand om sitt avlidne barnbarn/barn. En gammal kvinna överraskas på natten av att hennes avlidne kärlek vandrar in i lägenheten och en familj får träffa sin avlidne mamma i ny odöd skepnad. 

Jag älskar verkligen boken "Hanteringen av Odöda" och håller den ungefär lika högt som "Låt Den Rätte Komma In". Problemet med den här filmatiseringen är att den hoppar över så pass mycket från boken, att jag tror att det blir svårt att följa med i handlingen om man inte läst boken innan. Jag hade velat lära känns karaktärerna bättre, sett mer dialog. Filmen är snyggt filmad, har bra skådespelare och lyckas stundvis återskapa scener ur boken, men handlingen saknas. Jag blev faktiskt lite besviken. Den här boken förtjänar en bättre filmatisering. 

2,5/5

//Wilke

Inga kommentarer: