onsdag 22 juni 2011

Apornas Planet 3 (Escape from The Planet of the Apes)



Escape From the Planet of the Apes (Aka Apornas Planet 3) är den tredje filmen i orginalserien från 60 och 70-talet. Denna Sci-Fi-rulle är från 1971 och är den sista i serien där "huvudaporna" Zira (Kim Hunter) och Cornelius (Roddy McDowall) medverkar. Dock så är skådisen McDowall med i resten av filmerna också men i en annan roll.

HANDLING: En rymdfarkost guppar runt i vattnet utanför en strand i 70-talets USA och amerikanska militären sammlas. Luckorna på farkosten öppnas och ut kommer..... APOR! Först blir det kalabalik, sedan blir aporna hyllade som hjältar. Men sen ballar människorna ur i vanlig ordning och apjakten kan börja! Zira och Cornelius måste nu fly för sina liv!

Bra film. Jag är hittils förvånad hur pass bra uppföljarna har varit till orginalet. Jag kommer inom kort kasta upp recensioner av Apornas Planet 4 och 5. Så håll koll på Skrattar och Spyr!

3 av 5 möjliga

//Wilke of the Apes

1 kommentar:

Max Colliander sa...

Jag håller också på och kolla genom de gamla filmerna. Tycker tvåan var jättedålig men annars är 1an, 3an och 4an riktiga mästervärk. Sista filmen har jag inte sett än :)