onsdag 22 juni 2011

Apornas Planet 5 (Battle for the Planet of the Apes)



Då var det dags för den sista delen i Apornas Planet-serien. Battle for the Planet of the Apes heter den, inspelad 1973. Likt föregångarna är den här förvånansvärt bra. Jag har ärligt talat aldrig varit med om en "film-serie" där uppföljarna haft sådan kvalitet som de har i Apornas Planet.

Den här filmen är klart den mest actionfyllda och våldsladdade. Känns som en korsning av Sagan Om Ringen och Mad Max. Kanske tillockmed lite Star Wars - Jedins Återkomst.

HANDLING: Filmen tar vid där den förra slutade. Apan Ceasar som ledde apornas uppror mot människorna i förra filmen har nu skapat en stad i skogen där Apor och Människor lever skapligt jämnställt tillsammans. Alla städer är förstörda och nästan alla människor utrotade... Tror dom iallafall. Vad de inte vet är att en arme´ av muterade människor skadade av radioaktiv strålning marscherar mot apornas stad - där det i sin tur börjar råda osämja mellan vissa apor och människor. Let the war begin!

Bättre en 4:an. Men se allihopa nu! Recension av 1:an finns på Skrattar och Spyr. Bara att söka!

3 av 5 möjliga poäng.

//Wilke of the Apes

1 kommentar:

Max Colliander sa...

Hinner nog inte idag men ska se den snarast. Den lär ju knyta ihop påsen av de fem filmerna rätt bra då den här lär ge mer svar på ettan och tvåan osv. Spännande:).