torsdag 27 oktober 2011

Survival of the Dead (2009)


Jag fick äntligen arslet ur vagnen och såg zombiemästaren George A Romeros senaste bidrag till zombiegenren. Nämligen Survival of the Dead.

Som ni kanske redan vet (eller inte) så är regissören George A Romero mannen som uppfann den moderna zombien. Några filmer han har i sitt CV är bland annat Night of the Living Dead, Dawn of the Dead och Day of the Dead. Och nu drar han igång där han lämnade oss i senaste filmen Diary of the Dead...

I förra filmen, Diary of the Dead, så sprang huvudpersonerna på ett gäng militärer som rånade dem och drog iväg med deras prylar. Nu i Survival of the Dead får vi lära känna militärgänget, vilka de var och vad deras mål var.

HANDLING: I en bil fylld med pengar och vapen färdas militärerna ner mot kusten där de ska försöka ta sig till en ö de hört om. I hamnen träffar de en Skotsk man (spelad av den fantastiske skådespelaren Kenneth Welsh känd från Twin Peaks där han spelade psykopaten Windom Earl) som bott på ön tidigare men blivit "utvisad" på grund av hans extrema metoder han använt mot de levande döda på ön. Han får följa med militärerna och tillsammans ska det banka skiten ur både de människor och zombies som fortfarande lever på ön.

Överraskande bra! Kenneth Welsh är grym. Tack Romero.

3 av 5 möjliga poäng.

Trevlig Halloween.

//Wilke

Inga kommentarer: