onsdag 15 augusti 2012

Alien - Återuppstår (Alien 4) (1997)


Då var det dags för den fjärde och sista Alien-filmen, nämligen "Alien - Återuppstår". Bakom regissör-spakarna sitter denna gång Jean Pierre Juenet (Delikatessen, Amelie från Montmartre) och i huvudrollen syns som i alla tidigare filmer Sigourney Weaver som den hårda och ständigt överlevande Ripley. I andra roller syns bland annat Winona Ryder (Edward Scissorhands, Beetlejuice) och Ron Perlman (Hell Boy).

HANDLING: Ripley klonas till liv igen ca 200 år efter förra filmen. Hon får följa med ett halvskumt, halvkriminellt fraktar-gäng till en rymdstation där 12 st fullvuxna Aliens undersöks och experimenteras med. Hon förstår snart att forskarna på rymdstationen vill avla fram en Alien blandat med människa och att hon är en av försökskaninerna. Lagom till denna förskräckelse så bryter sig de Aliens som hålls fångna ut och helvetet börjar om igen.

Filmen håller ungefär samma klass som 3:an. Klart köp- och se-värd. Det jag inte gillade är att Ripley är hårdare en någonsin och beter sig mer som en actionhjälte en i de tidigare filmerna. Men annars bra story och underhållande.

Jag ger den 3 av 5 möjliga poäng.

//Wilke




Inga kommentarer: