söndag 5 augusti 2012

Starship Troopers (1997)


Då var det dags att ta sig en an en av mina favoriterfilmer när jag gick i högstadiet. Starship Troopers är en science fiction regisserad av Paul Verhoeven (Robocop). Filmen känns som den är uppdelad i 2 delar. Den första delen är som en blandning av en klassisk amerikansk tonårskomedi blandat med Full Metal Jacket. Den andra halvan är det totalt krig ala "Saving Private Ryan".

I rollerna syns bland annat Casper Van Dien (Sleepy Hollow), Dina Meyer (Saw-filmerna), Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) och Jake Busey (The Frighteners).

HANDLING: Den unge mannen Rico åker upp i rymden för att utbilda sig till soldat och tjänstgöra för Federationen, en militärstyrka som skyddar jorden från utomjordiska hot. Väl uppe på Federationens rymdbas så anfalls jorden av illasinnade insektsliknande utomjordingar. Rico och hans polare skickas till rymdvarelsernas hemplanet för att förinta dem. Det blir ett jävla krig!

Starship Troopers är en underhållande science fiction, som inte förstods när den kom. Filmen är dock en bra film med mycket knivskarp samhällskritik i.

4 av 5 möjliga poäng.

//Wilke

Inga kommentarer: