lördag 26 mars 2016

The Devil Rides Out (1968)


The Devil Rides Out är en ockult rysare regisserad av Terence Fisher som nog är mest känd för att ligga bakom "Horror of Dracula", "The Curse of Frankenstein" och "Frankenstein and the Monster from Hell". Likt de tidigare nämnda filmerna så är Devil Rides Out också en Hammer-produktion.

Hammer var det filmbolaget som kickstartade skräckgenren igen på 60-talet efter att genren under 50-talet varit dominerad av den så kallade Atomic Age-eran. I princip alla filmer handlade om misslyckade experiment, UFO-invasioner eller jättedjur som anfaller. Hammer gick tillbaka till de kusliga slottens tid och brukar oftast ges ansvaret för att ha infört blod och gore i skräckfilmen.

I huvudrollen i den här filmen ser vi åter igen Christopher Lee (Horror of Dracula, Sagan om Ringen) och Devil Rides Out ska tydligen varit en av de filmer han var stoltast över.

I USA ändrades titeln till "The Devils Bride" eftersom de amerikanska distributörerna tyckte att originaltiteln lät som en westernfilm.

HANDLING: En grupp människor måste rädda sina vänner och stoppa en galen satanistisk sekt från att åkalla Satan till jorden.

Samma kusliga atmosfär som andra Hammer-produktioner.

Jag ger den 4 av 5 möjliga poäng.  

//Wilke


Inga kommentarer: