tisdag 25 april 2017

The Time Machine (1960)


The Time Machine är en Science Fiction-klassiker från 1960 regisserad av George Pal (Atlantis: The Lost Continent). I huvudrollen syns Rod Tayler som var aktiv som skådespelare fram tills 2009 då han gjorde sin sista roll som Winston Churchill i Tarantinos "Inglorious Basterds". Han dog 2015.

Handling: En vetenskapsman uppfinner en fungerande tidsmaskin år 1899 och bestämmer sig för att åka framåt i tiden för att se hur samhället utvecklas. Han "landar" i 1920-, 40- och 60-talet för att sedan färdas alldeles för långt fram i tiden. Som om det inte vore illa nog så blir han bestulen på tidsmaskinen av några blåa grottmänniskor.

The Time Machine är en väldigt hyllad film och anses vara en av de bästa från 60-talet. Men jag är inte riktigt nöjd. Jag hade hellre sett honom åka bakåt i tiden.

Den första timmen är spännande när våran huvudkaraktär besöker olika tidpunkter på 1900-talet, men sen när han fastnar år 8000-någonting så är det inte lika kul längre. De sista 40 minuterna av filmen går trögt och man blir irriterad på filmen (ska dock inte spoila något).

Jag ger The Time Machine en 2:a av 5 möjliga poäng.

//Wilke





Inga kommentarer: