lördag 25 november 2017

House of Wax (1953)


House of Wax är en klassisk rysare från 1953 med giganten Vincent Price (The Fly, Last Man on Earth) i huvudrollen. Filmen är en remake på "Mystery of the Wax Museum" från 1933. För regi står den enögde regissören Andre De Toth som främst gjorde kriminalfilmer under sin tid som regissör.

Handling: Vincent Price spelar en Vaxdocke-skulptör som får sitt älskade museum nerbränt av sin giriga partner. Partnern tror att Price är död men vad han inte anar är att Price överlevt branden och ska ge sig ut för att hämnas på alla som varit inblandade i förstörandet av hans livs verk.

Detta är en film som det händer mycket i. House of Wax går i ett snabbare tempo än många av filmerna som är från samma tid. Är du intresserad av klassisk skräck och inte sett så mycket så kan detta vara en bra film att börja med!

Ett kul fakta om filmen är att skräckmästaren Bela Lugosi dök upp på premiären (trots att han inte var med i filmen) iförd sin Dracula-cape och hållandes en skådespelare utklädd till apa. Varför inte?


4/5

//Wilke


Inga kommentarer: