torsdag 1 mars 2018

Last Cannibal World (1977)



Vi återvänder till den så kallade Cannibal Boom-genren. Det är dags för Last Cannibal World regisserad av Ruggero Deodato (Cannibal Holocaust). Filmen hette från början "Ultimo Mondo Cannibale" men lanserades som "Last Cannibal World" i USA. Senare döptes den om till "Jungle Holocaust" för att kapitalisera på Deodatos kändaste verk "Cannibal Holocaust". I Sverige har den kallats både "De sista Kannibalerna" och "Jakten i Regnskogen".

Handling: Ett litet flygplan med 4 personer störtar mitt i djungeln. Djungeln har seriöst de mest högljudda invånarna någonsin. Det är så mycket ljud i från apor och fåglar att man knappt hör vad karaktärerna säger till varandra. Snart har de djungelns kannibaler efter sig.

Last Cannibal World känns verkligen som en generalrepetition inför "Cannibal Holocaust". Samma ämnen behandlas med frågeställningen om vilka som är de verkliga vildarna? Huvudkaraktären ska först vara civiliserad, men börjar sedan att döda djur, våldta och tillslut, äta människokött.

Mycket videos på djur som dödar varandra på riktigt, en stackars krokodil får även sätta livet till (på riktigt) för Deodatos filmskapande. I övrigt mycket extremt (men fejkat) våld mot människor, som de är i såna här filmer.

2½ / 5

//Wilke


Inga kommentarer: