fredag 8 juni 2018

A Taste of Blood (1967)


A Taste of Blood är en vampyr-drama-rysare från 1967 regisserad av Hershell Gordon Lewis (Blood Feast, Two Thousand Maniacs!). Lewis tilldelades titeln "The Godfather of Gore" tack vare att han tidigt i filmhistorien gjorde otroligt extrema filmer, fyllda med blod och inälvor. A Taste of Blood är dock ett undantag. Detta är en mild film för att vara en produktion av Lewis. 

Handling: Draculas arvtagare ger sig ut för att döda alla kvarvarande släktingar till Van Helsing som en gång för längesedan dräpte mörkrets furste. 

Jag har inget problem med varken långa filmer, gamla filmer eller drama-rysare. Men i det här fallet är faktiskt A Taste of Blood en alldeles för lång film med sina 2 timmars speltid. En hel del onödig dialog hade man gott kunnat klippa bort. 

Eftersom den är så annorlunda, så skulle jag inte rekommendera den som första film att se från Lewis katalog. Detta är en film för redan invigda Lewis-fans. Hur som helst var det intressant att se Lewis som regissör röra sig utanför de områden han var van vid att jobba i. 

2½ / 5



//Wilke


Inga kommentarer: