söndag 3 juni 2018

The Gore Gore Girls (1972)



The Gore Gore Girls är en ultravåldsam deckare regisserad av "The godfather of gore" Herschell Gordon Lewis. Lewis är känd för att han redan på 60-talet gjorde otroligt våldsamma filmer med stora mängder blod och inälvor.

Handling: En journalist anlitar en detektiv för att stoppa en seriemördare som dödar strippor.

Handlingen är faktiskt spännande och Frank Kress som spelar detektiven gör ett jättebra jobb, men dessvärre var detta hans enda film. Det som sänker filmens betyg en hel del är allt dansande och strippande. En tredjedel av filmen går åt till kvinnor som dansar och strippar, och det känns som onödig utfyllnad till en film som utöver detta faktiskt har en bra handling. Jag är överlag inget fan av skräckfilmer som fyller bristen på handling med naket.

En av karaktärerna i filmen är minst sagt underlig. Under hela filmens gång sitter en arg herre i en bar och krossar olika frukter med händerna. Vad är grejen med det? Haha. Slutet är också riktigt bisarrt och sker så fort att man måste spola tillbaka och se det en gång till för att fatta vad som hände. Morden är riktigt brutala och äckliga i vanlig Herschell Gordon Lewis-anda.

2/5

//Wilke

Inga kommentarer: