tisdag 20 november 2018

The Howling (1981)



The Howling är en skräckfilm från 1981 regisserad av Joe Dante (Gremlins, Pirahna). The Howling hade oturen att komma ut samma år som en annan skräckklassiker på varulvstemat, nämligen "An American Werewolf in London", som tillhör en av mina favoritfilmer. Detta gjorde att bland annat snubben som skulle vara ansvarig för specialeffekterna i The Howling, lämnade produktionen för att ansluta sig till "American Werewolf" som hade en större budget.

Det gör dock ingenting att The Howling hade mindre pengar att röra sig med. Resultatet blir en grötigare film, med varulvar som ser ut som att de fått skabb eller är besläktade med Stephen Kings rabieshund Cujo.

Handling: En reporter skickas ut på vischan efter att ha attackerats av en seriemördare inne i stan. Vad hon inte vet är att här vimlar det av varulvar.

The Howling är mycket mörkare än "American Werewolf", och kanske är det synd att de alltid jämförs med varandra. Men hur ofta kommer det 2 filmer, på samma tema, samma år, som båda blir klassiker? Se båda, för de är bra på olika sett.

4/5

//Wilke

Inga kommentarer: