tisdag 13 november 2018

Twins of Evil (1971)


Twins of Evil, eller "Draculas Döttrar" som den lanserades som i Sverige, är den tredje och sista filmen i den så kallade "Karnstein-trilogin". Trilogin utgörs av The Vampre Lovers, Lust for a Vampire och Twins of Evil. Det enda som filmerna har gemensamt är att de kretsar kring vampyr-familjen Karnstein och att en del skådespelare är återkommande, men varken handling eller karaktärer hör ihop med varandra.

För regi står denna gång John Hough (The Legend of Hell House) och i rollerna ser vi Peter Cushing (Star Wars, Horror of Dracula) och Damian Thomas (Roman Polanskis Pirates).

Handling: En religös dåre (Cushing) leder en häxjakt och bränner påstådda häxor och vampyrer på bål. När satanisten och vampyren Karnstein siktar in sig på hans släktingar som är på besök blir det totalt krig.

Twins of Evil är nära en perfekt vampyrrulle. Slott, mörka skogar, blod, dimma och ockultism, Det mesta man vill ha återfinns i den här vampyrfilmen. En otroligt underskattad film! Se den, även om du inte sett de två föregångarna i serien. Peter Cushing briljerar.

4/5

//Wilke


Inga kommentarer: