tisdag 11 december 2018

Tales of Terror (1962)


Tales of Terror är en så kallad antologi-film med 3 olika berättelser baserade på Edgar Allan Poes verk. För regi står som vanligt när det gäller Poe-filmatiseringar Roger Corman (The Wasp Woman, Fall of the House of Uscher) och i rollerna syns bland annat Vincent Price (The Fly, Last Man on Earth), Peter Lorre (M, The Raven) och Basil Rathbone (känd som Sherlock Holmes i ett 15-tal filmer).

Handling:

1. En kvinna ska besöka sin pappa som hon inte träffat på 25 år. Till hennes skräck så bor pappan i ett slott som inte städats på 25 år, han är alkoholiserad och pratar om självmord. Han har även sparat liket av hans avlidna fru.

2. Historia nummer två är inte lika allvarlig, utan här finns lite svart humor titt som tätt. En alkoholiserad skitstövel tänker döda en känd vinprovare för att han uppvaktat hans fru.

3. En man som ska dö går med på att utföra ett experiment i sitt dödsögonblick.

Detta är den sjätte Edgar Allan Poe-filmatiseringen av Roger Corman jag ser. Min favorit är "The Fall of the House of Uscher", men denna är helt klart den läskigaste av de filmer jag sett och en av de bättre av Cormans Edgar Allan Poe-filmer.

3/5

//Wilke

Inga kommentarer: