söndag 16 december 2018

The Lost Skeleton of Cadavra (2001)


The Lost Skeleton of Cadavra är en skräckkomedi från 2001 regisserad av Larry Blamire. Filmen driver med 50-talets våg av science fiction filmer. Filmskaparna har medvetet gett sina skådespelare usla repliker och skådespelarna har fått jobba hårt med att skådespela dåligt, med flit. Samtidigt känns det som att filmskaparna hyllar klassikerna från 50-talet, så den så kallade "spoofen" är gjord med kärlek.

Handling: En forskare och hans fru, en galen professor och hans talande skelett och 2 rymdvarelser letar efter ämnet "atmospherium" som de av olika anledningar vill få tag i till varje pris.

Om du gillar science fiction från 50-talet och den så kallade "Atomic Age-eran", så kommer du älska den här filmen, och skratta dig igenom den. Ett exempel på hur den dåliga dialogen i filmen är när den galna professorn inte lyckas få liv i ett skelett han funnit i en grotta och utbrister:

"Youre against me arent you? Of course you are! All skeletons are against me, they always have bin! Even when i was a child i was hated by skeletons!"

Det här är så jävla roligt.

4/5

//Wilke

Inga kommentarer: