söndag 13 januari 2019

Motel Hell (1980)


Motel Hell är en skräckfilm från 1980 regisserad av Kevin Connor som nog är kändast för sin miniserie Frankenstein från 2004. I rollerna syns Paul Linke (K-Pax) och Nancy Parsons (Porkys-filmerna).

Handling: En ung kvinna är med om en bilolycka och "räddas" av en farbror och hans syster. Hon flyttar in hos dem ovetandes om att syskonparet är praktiserande kannibaler.

Något som slog mig är att Texas Chainsaw Massacre 2 är väldigt lik Motel Hell. Vilket är ironiskt eftersom Motel Hell i sin tur är ett plagiat på den första Texas Chainsaw Massacre. Kan det varit så att Tobe Hooper, mannen bakom de två första Texas Chainsaw-filmerna såg Motel Hell och bestämde sig för att ta inspiration från denna film, för att denna film ändå var inspirerad av hans första Texas Chainsaw Massacre?

Jag tror inte det är filmskaparnas mening att skapa en Kafka-artad stämning genom att låta karaktärerna reagera totalt onaturligt på olika situationer. Det handlar nog egentligen bara om dåligt manusförfattande, men detta gör i alla fall att filmen blir väldigt rolig och mörk på samma gång.

3/5

//Wilke

Inga kommentarer: