lördag 21 mars 2020

The Sacrament (2013)


The Sacrament är en verklighetsbaserad thrillerrysare från 2013 regisserad av Ti West (V/H/S, The House of the Devil). I rollerna syns bland annat Gene Jones (No Country For Old Men, The Hateful Eight) och Amy Seimetz (Pet Sematary 2019)

Handling: Ett filmteam reser till ett land i Latinamerika för att söka reda på en tjej som anslutit sig till en kristen sekt ute i djungeln. När de kommer fram till sektens by så verkar först allt bra, men med tiden börjar de förstå hur hjärntvättade människorna som är där egentligen är.

The Sacrament bygger, som de flesta av er läsare säkert redan listat ut, på historien om den verkliga sekten Peoples Temple, deras karismatiska auktoritära ledare Jim Jones och det massiva kollektiva självmordet i Jonestown. Problemet med den här filmen är att den inte ger sekten någon bakgrund, man får ingen känsla över hur många år de varit aktiva eller hur länge de varit ute i djungeln. Känner inte tittaren till den verkliga historien om Jonestownmassakern så tror jag att man inte kommer uppskatta den här filmen. The Sacrament följer den verkliga historien om Jonestowns sista dagar relativt troget, men filmen utspelar sig på 2010-talet istället för 1970-talet. Bäst är utan tvekan Gene Jones skådespelarinsats, men överlag var filmen sämre än vad jag hade väntat mig.

En film för dig som är intresserad av sekter och redan har koll på historien om Peoples Tempe och Jonestown.

3/5

//Wilke

Inga kommentarer: