lördag 11 juli 2020

The Flesh and the Fiends (1960)


The Flesh and the Fiends är en verklighetsbaserad dramarysare från 1960 regisserad av John Gilling (The Pleague of the Zombies). I rollerna syns Peter Cushing (Curse of Frankenstein, Star Wars), en ung Donald Pleasence (känd som Loomis i Halloween), Billie Whitelaw (barnflickan i Omen som skyddar ungjäveln) och John Carney (Jason and the Argonauts).

Handling: Vi får följa en doktor som håller på att utbilda nya doktorer och är i behov av människokroppar. Dock är det inte vilka personer som helst som förser honom med kroppar, utan seriemördarna Hare och Burke. Mördarna börjar dessutom att sikta in sig på personer i doktorns närhet.

The Flesh and the Fiends är en välskriven film. Alla skådespelare gör bra insatser, men Cushing (doktorn) och Pleasence (en av seriemördarna) briljerar verkligen. Filmen bygger på den verkliga historien om seriemördarna Hare och Burke som sålde lik till en doktor i 1800-talets Skottland. Jag gillade verkligen The Flesh and the Fiends, men den tappade tempot mot slutet, när viktiga karaktärer plötsligt försvann. Dock en underskattad film som förtjänar mer uppmärksamhet!

3½ / 5

//Wilke

Inga kommentarer: