måndag 27 juli 2020

Twice-Told Tales (1963)


Twice-Told Tales är en skräckantologi från 1963 regisserad av Sidney Salkow (Last Man on Earth). I rollerna syns Vincent Price (The Fly, House on Haunted Hill) och Sebastian Cabot (kändast som rösten till Bagheera i Disneys Djungelboken). Twice-Told Tales är baserad på berättelser av författaren Nathaniel Hawthorne.

Handling:
1. I den första berättelsen får vi följa en doktor (Cabot) och hans vän (Price), som upptäcker en vätska som gör dig ung igen. När de testar vätskan på doktorns avlidna fru får det inte så roliga konsekvenser.

2. I den andra berättelsen blir en tjej och en kille kära i varandra, problemet är att tjejen har en underlig åkomma som gör att allt som nuddar henne dör.

3. I den tredje berättelsen får vi följa en man (Price), som återvänder till sitt barndomshem för att leta rätt på något värdefullt som gömts i huset. Spöken raggar på hans fru och ett ondskefullt skelett är ute efter honom.

Den första berättelsen var filmens bästa del, den andra berättelsen var långtråkig och den tredje var okej. Vincent Price briljerar i sina roller som vanligt, men det räcker tyvärr inte för att rädda "Twice-Told Tales". För mycket kärlekshistorier, för lite skräck.

2/5

//Wilke

Inga kommentarer: