torsdag 7 januari 2021

The House That Dripped Blood (1971)


The House That Dripped Blood är en skräckantologi från 1971 regisserad av Peter Duffel. I rollerna syns bland annat Christopher Lee (Horror of Dracula, Sagan om Ringen) och Peter Cushing (Curse of Frankenstein, Star Wars). 

Filmen består av 4 historier. 

1. En skräckförfattares onda karaktär från en av sina böcker visar sig vara verklig och ute efter blod. En rätt tråkig berättelse tyvärr. Se Stephen Kings "The Dark Half" istället, då det i princip är samma historia fast spännande istället för tråkig.  

2. Två killar blir överdrivet intresserade av en vaxdocka. Filmens tråkigaste berättelse.

3. En sträng farsa (Christopher Lee) försöker behålla kontrollen över sin unge som börjat med svart magi. Detta var filmens bästa berättelse.

4. En skådespelare ska spela vampyr i en ny skräckfilm, men blir dessvärre vampyr på riktigt. En del kul repliker. Underhållande. 

De två första berättelserna var tråkiga, och räddas tyvärr inte av den annars så briljanta skådespelaren Peter Cushings insats. Den tredje och fjärde berättelsen var bättre, men de är inte så pass starka att de  räddar filmens helhetsbetyg. Det finns bättre antologier där ute. 

2/5

//Wilke

Inga kommentarer: