måndag 18 oktober 2021

Squid Game (2021)


När folk tjatar på en, att man måste se en film eller serie, så är det lätt att bli tjurig och vägra titta, bara för sakens skull. Men ibland tar man ändå sitt förnuft till fånga och ger filmen eller serien en chans. 

"Squid Game" är en ultravåldsam mysterie-drama-thriller från Korea, regisserad av Hwang Dong-Hyuk. TV-serien är i skrivande stund, den mest streamade serien någonsin. 

Handling: 456 hårt skuldsatta personer, deltar i ett "spel" på liv och död. Förlorar man i detta spel så mördas man. Vinner man, så blir man ekonomiskt oberoende för resten av sitt liv. Bara en person kan vinna. Vem är det som arrangerar spelet? Var äger spelet rum? Vem kommer leva och vem kommer dö?

Jag är verkligen glad att jag gav efter och såg "Squid Game". Serien har ett tydligt anti-kapitalistiskt budskap och innehåller en stor portion samhällskritik, vilket en del mindre begåvade US-amerikanska tittare verkat missa. Den surrealistiska miljön är spännande och man känner verkligen med karaktärerna. Det enda jag kan klaga på är att serien lämnar en med ganska många obesvarade frågor. Dock känns en uppföljare samtidigt överflödig. 

Väldigt spännande! Jag strecksåg allting på två dagar.

4/5

//Wilke

Inga kommentarer: