söndag 21 november 2021

Cannibal Apocalypse (1980)


Cannibal Apocalypse är en italiensk "video nastie" från 1980. För regi står Antonio Marghereti (Yor: The Hunter from the Future) och i rollerna syns John Saxon (Nightmare on Elm Street), Giovanni Lombardo Radice (Cannibal Ferox) och Cinzia De Carolis (för mig känd som barnet i Cat O' Nine Tails). 

Handling: Under Vietnamkriget blir en US-amerikansk soldat biten av kannibaler. Hemma i USA så börjar han själv utveckla kannibalistiska ambitioner som eskalerar när han träffar sin gamla militärkompis Charles Bukowski (haha, japp). 

Det jag gillade med Cannibal Apocalypse var karaktärerna och specialeffekterna. Det som sänker filmens betyg är en del så kallade "plot holes", som till exempel, varför blir vissa karaktärer kannibaler på en gång efter de har blivit bitna, medans andra (som huvudpersonerna till exempel) tar flera år innan de tillslut börjar bitas. Det känns även som filmen glömde bort kannibaltemat i slutet och de sista 30 minuterna kändes mer som en actionfilm. Trots det så är Cannibal Apocalypse underhållande. 

3/5

//Wilke 

Inga kommentarer: