lördag 5 november 2022

Halloween Ends (2022)


Halloween Ends är den tredje och sista filmen i den nya Halloween-trilogin regisserad av David Gordon Green (Halloween, Halloween Kills). I rollerna syns Jamie Lee Curtis (Halloween, The Fog), Andi Matichak (Halloween, Halloween Kills) och nytillskottet Rohan Campbell (Hardy Boys). 

Handling: En kille anklagas för ett barns död efter att han varit barnvakt åt barnet. Killen blir utstött men lär känna Jamie Lee Curtis och hennes barnbarn varpå en romans uppstår mellan barnbarnet och killen. Seriemördaren Michael Myers bor i kloakerna och gör sig redo att döda Laurie en gång för alla. 

Mitt stora problem med Halloween Ends är att det inte känns som en Halloweenfilm. Det känns som att filmskaparna har skrivit en helt annan film, och sedan kommit på att "just ja, det är en Halloweenfilm vi gör, vi måste trycka in lite Michael Myers också!". Hela historien om barnvakten hade funkat som en separat film, men i Halloween Ends så ges denna historia för stor plats på bekostnad av Michael Myers.

Det är inget fel att försöka vara nyskapande, men en Halloween-film med 15 minuter Michael Myers är som en Harry Potter-film där karaktären Harry Potter bara skulle vara med i 15 minuter. Det funkar inte. Jag hade velat se en riktigt lång, brutal, jävla fight mellan Jamie Lee Curtis och Michael Myers, det man fick var alldeles för lite. 

Allt är dock inte katastrof. Jag gillade början och jag gillade slutet. Musiken var också bra med den klassiska themesången och även musik av bra punkband som Dead Kennedys och The Cramps. Dock räcker detta tyvärr inte. 

2/5

//Wilke

Inga kommentarer: