onsdag 29 mars 2023

Scream 6 (2023)


Då var det dags för den senaste installationen i Scream-franchisen. Scream 6 är regisserad av Tyler Gillett och Matt Bettinelli-Olpin som även regisserade Scream 5. I rollerna syns Courteney Cox (Scream 1-5), Jenna Ortega (Wednesday) och Melissa Barrera (Scream 5). 

Handling: De överlevande från förra filmen har lämnat den olycksdrabbade staden Woodsboro och flyttat till New York. En ny mördare tänker inte låta dem komma undan. 

Scream 6 lyckas med konststycket att flytta fokuset från de gamla karaktärerna till de nya, utan att det blir dåligt eller tråkigt. I den här filmen bryr man sig om de nya karaktärerna och gammalt och nytt knyts ihop på ett mycket bättre sätt än i den förra filmen. 

Scream 6 lyckas även med att vara nyskapande istället för upprepande. Det är mindre metahumor, och kanske mindre humor överlag, än vad det brukar vara i en Scream-film. Våldet är maximerat. I mitt tycke är Scream 6 den tredje bästa filmen i serien (ettan och tvåan håller jag väldigt högt). Ett starkt bidrag till franchisen!

4/5

//Wilke

Inga kommentarer: