fredag 8 december 2023

Silent Night Deadly Night Part 2 (1987)

Silent Night Deadly Night Part 2 är en jul-skräckfilm från 1987 regisserad av Lee Harry. I rollerna syns bland annat Elizabeth Kaitan (Friday the 13th Part 7). 

Handling: Brodern till killen som klädde ut sig till jultomte och mördade folk i förra filmen, sitter på psyket och berättar historian om sitt liv. Hans föräldrar mördades av en jultomte, så han och hans bror har haft en komplicerad relation till julen. 

Första halvan av Silent Night Deadly Night Part 2 innehåller flera återblickar till den första filmen, så man kan se den här filmen utan att ha sett den första filmen innan. 

Det känns som att huvudrollsinnehavaren tar sig själv på väldigt stort allvar, vilket gör filmen ännu roligare. Filmen är känd som en "Så-dålig-att-den-blir-bra-film" och när den kända "Garbage Day"-scenen blev viral för ett antal år sedan så fick en ny generation uppräcka denna härliga B-film.

Silent Night Deadly Night Part 2 är inte en bra film, och därför kan jag inte ge den något jättehögt betyg, men den är en underhållande (om än ofrivillig) skrattfest, och det höjer betyget. 

3/5

/Wilke

Inga kommentarer: