tisdag 26 december 2023

Knock at the Cabin (2023)


Knock At The Cabin är en rysare från 2023 regisserad av M. Night Shyamalan (Sjätte Sinnet). Filmen bygger på boken "The Cabin at the End of the World" av Paul G Tremblay. I rollerna syns bland annat Dave Bautista (Guardians of the Galaxy, Dune), Rupert Grint (Ron i Harry Potter-filmerna) och Nikki Amuka-Bird (Old). 

Handling: Fyra beväpnade främlingar bryter sig in hos en familj. Främlingarna berättar att världens undergång är här, men att familjen kan stoppa undergången om de gör några makabra val. Är detta fyra galningar eller är det som de fyra berättar faktiskt sant? 

Knock at the Cabin är spännande från första stund, och lägger ingen tid på att bygga upp karaktärerna innan allt drar igång. Istället kastas vi in i handlingen och får lära känna karaktärerna mer och mer under filmens gång. Dave Bautista gjorde en riktigt bra skådespelarinsats som ledaren över de fyra främlingarna. 

Jag såg att en del som läst boken klagar på filmens slut, och så kan det säkert vara. Jag tyckte dock att det här var den bästa Shyamalan-filmen sedan "Split". Inget mästerverk, men en spännande film!

3/5

//Wilke

Inga kommentarer: