tisdag 7 februari 2012

Sherlock (2010) (Säsong 1 & 2)


Okej, nu hamnar vi lite avsides igen, jag vet. Det är sånt som händer här på Skrattar och Spyr. Jag vill tipsa (och tvinga) er att se BBC-serien Sherlock som jag precis nördat 2 säsonger av. Detta är en modern tolkning av den gamla klassiska sagan om Sherlock Holmes och Dr Watson.

Det utspelar sig i nutid. Sherlock och Watson hyr ett rum i centrala London. Istället för att skriva dagbok (som Watson gör i originalböckerna) så bloggar han i den här moderna tolkningen, istället för att ta en massa opium så försöker Sherlock sluta röka och istället för att ha kommit hem ifrån 1890-talets krig i Afghanistan så har Dr Watson kommit hem från 2000-talets krig i Afghanistan (Bra timing va?).

HANDLING: Sherlock och Watson är privatdetektiver som jobbar med att lösa ovanligt komplicerade brott. Sherlock är en helt känslokall sociopat medans Watson är en omtänksam kille som försöker få ihop sitt kärleksliv. Sherlocks bror Mycroft är en av Englands mäktigaste herrar och Sherlocks psykopatiska ärkefiende  Moriarty gör allt i sin väg för att döda Sherlock.

Fruktansvärt spännande!

4 av 5 möjliga poäng.

//Wilke

Inga kommentarer: